Borostyán Horgász Egyesület Zalalövő

A zalalövői Borostyán tó a horgászok paradicsoma

Helyi horgászrend

HELYI HORGÁSZREND
a zalalövői Borostyán tóra
Érvényes 2017. január 01.-től

 

A tavon mindenki csak saját felelősségére horgászhat. A horgászat közben esetlegesen bekövetkező balesetekért a Borostyán Horgász Egyesület felelősséget nem vállal!

1. A horgászat időtartama:

A nyári időszámítás alatt 04:00 órától 23:00 óráig, a téli időszámítás alatt 06:00 órától 20:00 óráig engedélyezett a horgászat. Április első hétvégéjétől szeptember utolsó hétvégéjéig szerdai, pénteki és  szombati
napokon, valamint ünnepnapot megelőző napon csak ragadozó halakra az éjszakai horgászat engedélyezett. Éjszakai napi területi engedéllyel 20:00 órától másnap 06:00 óráig lehet horgászni. Kifogható mennyiség szempontjából ez egy napnak számít.

2.   A horgászatot megkezdeni csak a tóra érvényes okmányok birtokában lehet! Éves és napi területi engedélyt  csak a Borostyán HE adhat ki a tóra.

3. Méretkorlátozások az „Állami Horgászjegy” szerint azzal a kivétellel,
hogy pontyból a  legkisebb kifogható méret33 cm, compóból30 cm.

A 6 kg-nál nagyobb pontyot megtartani tilos, azt kíméletesen vissza kell helyezni a tóba. 

4.  Fajlagos tilalmak az „Állami Horgászjegy”-en leírtak szerint az alábbi
kivételekkel:
-  az ősz végi haltelepítéstől a következő év március 01-ig a békés halak horgászata tilos, csak ragadozó halakra lehet horgászni.

5. Mennyiségi korlátozások.
- felnőtt éves területi engedéllyel nemes halakból naponta fajonként 2 darabot, összesen 2+2+1=5 darabot lehet megtartani.
- felnőtt éves területi engedéllyel hetente darabszám korlátozás alá tartozó halakból fajonként 6 darabot lehet megtartani.
- ifjúsági és kedvezményezett éves területi engedéllyel darabszám korlátozás alá tartozó halakból naponta fajonként 1 darabot, összesen 1+1=2 darabot lehet megtartani.
- ifjúsági és kedvezményezett éves területi engedéllyel darabaszám korlátozás alaá tartozó halakból hetente fajonként 3 darabot lehet megtartani.
- gyerek horgászok darabszám korlátozás alá tartozó halat nem tarthatnak meg.
- darabszám korlátozás alá nem tartozó halakból naponta 5 kg a kifogható mennyiség.
- felnőtt éves területi engedéllyel évente összesen 40 db (maximum 80 kg) darabszám korlátozás alá tartozó  hal fogható, ebből süllő és csuka összesen maximum 15 db lehet. Ifjúsági és kedvezményezett éves területi engedéllyel összesen 20 db (maximum 40 kg) darabszám korlátozás alá tartozó  hal fogható, ebből süllő és csuka összesen maximum 8 db lehet.  Kifogott harcsa mennyisége a darab és kilogramm korlátozásba nem számít bele, de a kifogott mennyiséget a fogási naplóba rögzíteni kell.
felnőtt napi területi engedéllyel 2 db darabszám korlátozás alá tartozó halat  és 5 kg darabszám korlátozás alá nem tartozó halat lehet elvinni.
ifjúsági napi területi engedéllyel 1 db darabszám korlátozás alá tartozó halat és 5 kg darabszám korlátozás alá nem tartozó halat lehet elvinni.
- gyerek napi területi engedéllyel 5 kg darabszám korlátozás alá nem tartozó halat lehet
elvinni.
- törpeharcsából korlátlan mennyiség fogható, a kifogott törpeharcsát a tóba visszahelyezni tilos!

6.   Felnőtt horgászok 2 db bottal, botonként 3-3 horoggal horgászhatnak. Ifjúsági és kedvezményezett horgászok részére 1 bottal, botonként maximum 3 horoggal engedélyezett a horgászat. Gyermek
horgász 1 db úszós készséggel horgászhat. A botok mellet csalihal fogása céljából 1×1 méteres emelőháló használata engedélyezett.
Azon időszakban, amikor a tavon a békés halak horgászata tilos, a csalihal fogása ragadozó halas horgászathoz maximum 3 méteres gyűrűzetlen bottal (spiccbot) és 1×1 méteres csalihal fogó hálóval
engedélyezett.

7. A szoktató etetés a tavon a partról ésszerű mennyiségben a vízminőség megóvásának figyelembe vételével engedélyezett. Tilos a
szoktató etetés csónakból, beúszva, illetve etetőhajó alkalmazásával.
A harcsázó végszerelék csónakkal történő bejuttatása tilos!

8. A völgyzáró gátról és a zsilipről horgászni tilos.
9. A tavon csónakból a horgászat tilos.
10. Szemetes horgászhelyen a horgászat tilos, a horgászat
közben keletkezett hulladékot a kihelyezett szemetes zsákokban kell elhelyezni.
11. Biztonságos jégvastagság esetén a léki horgászat saját feleősségre kizárólag ragadozó halakra engedélyezett.
12. A stégekről bárki horgászhat, azonban a tulajdonos érkezésekor a stéget el kell hagyni.
13. Autóval a strand kerítésekkel határolt területére behajtani tilos!
14. Május 2.-től augusztus 31.-ig a strandon a „Kijelölt fürdőhely” táblákkal jelölt területen horgászni tilos!
15. A fogási naplóba és a napi területi engedély fogási lap rovatába a kifogott méretkorlátozással védett hal tömegét kilogrammra kerekítve, valamint a fogás pontos idejét ( óra, perc ) a horgászkészség újbóli bevetése előtt tintával be kell jegyezni
16. A tavon a bojlis horgászmódszer engedélyezett. A bojlis horgászat kötelező kelléke a pontymatrac és a sebfertőtlenítő spray.
17. A horgászati szabályok megszegése az éves területi engedély, illetve a napi területi engedély bevonását vonja maga után!

 

   Borostyán HE Vezetősége

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 10
Heti: 18
Havi: 1 141
Össz.: 32 746

Látogatottság növelés
Oldal: Helyi Horgászrend
Borostyán Horgász Egyesület Zalalövő - © 2008 - 2018 - zalalovohorgaszto.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borostyan to - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »